• İstanbul18 °C
KEMAH KAYMAKAMLIĞI 2005 FAALİYET RAPORU
00 0000 Salı 00:00

KEMAH KAYMAKAMLIĞI 2005 FAALİYET RAPORU

2005 YILI FAALİYET RAPORU2005 yılını geride bıraktığımız şu günlerde bütün birimlerimiz ve çalışanlarımızla birlikte geçen bir yıl içinde yapılan plan, proje ve girişimler, bu uğurda

2005 YILI FAALİYET RAPORU

2005 yılını geride bıraktığımız şu günlerde bütün birimlerimiz ve çalışanlarımızla birlikte geçen bir yıl içinde yapılan plan, proje ve girişimler, bu uğurda gösterilen çaba ve çalışmalar ile ilçemizde yürütüle gelen, sonuçlandırılan faaliyetlerin genel bir değerlendirmesini yapmayı uygun gördük ve bunun neticelerini de paylaşmak istedik. Kemahımızın her alanda ve her anlamda geçmişten günümüze süregelen sıkıntıları, eksikleri olduğu malumdur. Bunların giderilmesi, ilçemizin her geçen gün bir adım daha ileri taşınması için çabalarımız sürmektedir. Bu uğurda Kemahlıyım diyen herkese belli görev ve sorumluklar düşmektedir. Temelde ekonomik gerekçelerle Kemahtan ayrılıp gurbet yollarına düşen hemşerilerimizin gittikleri yerlerde Dernekler çatısı altında toplanıp doğdukları topraklara olan ilgi ve bağlılıklarını devam ettirmesi, sorunların çözülmesi yönünde maddi ve manevi anlamda desteklerini esirgememeleri Kemah ilçemizin geleceğine daha da güvenle bakmamızı sağlamaktadır.

2005 yılına İstanbul Beylikdüzü-Tüyapda Emitt Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat Fuarına Kemah olarak iştirak ederek başladık. Erzincan Valiliği-Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İstanbul Kemahlılar Derneğinin destekleriyle kurduğumuz standımız beklenenin üzerinde ilgi gördü. Hem tarımsal ürünlerimizi hem de tarihi-kültürel değerlerimizi ve doğal güzelliklerimizi tanıtma şansımız oldu.

Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız Bünyesinde kısaca SRAP dediğimiz Sosyal Riski Azaltma Projesi adı altında bugüne kadar ürettiğimiz toplam 16 projenin 4 adedini daha 2005 yılı içinde uygulamaya koyduk. Geri ödemeli, 900 adetin üzerinde arı kovanı, yaklaşık 1200 koyun ve 40 adet inek dağıttık. Böylelikle toplam uygulanan proje 7 olurken, fayda sahibi aile sayısı yaklaşık 115e ulaşmış oldu.

Tarihi eserlerin onarımıyla ilgili girişimler sürdürüldü. İki yıldır üzerinde çalıştığımız Kemah Kalesinin proje ihalesi Erzincan Valiliğimiz tarafından gerçekleştirildi.

Erzincan Valimizin destekleriyle Tarihi Hacı Mehmet Çeşmesinin onarımıyla başladığımız restorasyon faaliyetleri neticesinde hayırsever hemşerilerimizin katkılarıyla ilçemize 6 adet taştan mütevellit tarihi görünümlü çeşme kazandırdık.

Aynı şekilde Erzincan Valimiz ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla İlçemizin tarihi sembollerinden olan Sultan Melik Türbesi çevresinde başlattığımız ve devam ettirmeyi planladığımız düzenleme faaliyetleri çerçevesinde 2 adet taş-kemerli kapı, duvar ve 2 adet çeşmenin yapımını tamamladık. Ağaçlandırma faaliyeti yanında Beylerin Mezarlığı olarak bilinen Tarihi Sandık mezarların düzenlenmesi, ışıklandırılması faaliyetlerini başlattık.

Girişimlerimiz neticesinde Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait tarihi tescilli eserlerimizden, Sancaktar, İskender Baba, Ali Baba ve Tugay Hatun Türbelerinin projelendirilip onarılması kurumun yatırım programına alındı.

Erzincan Eski Valimiz Sayın Refik A. Öztürk ve ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof.Dr. Metin Sözenin destek ve öngörüleriyle Ortaçağ Anadolusunun En Özgün Tarihi Eserlerine Sahip Olan İlçe Kemah ana başlığıyla hazırladığımız dosya ile yaptığımız başvurumuz uygun görüldü ve Kemah İlçemiz Tarihi Kentler Birliğine üye olarak kabul edildi.

Kaymakamlık Köy Hizmetleri Birimi ile Kemah Hizmet Birliğimiz bünyesinde ve KÖYDES (Köy Altyapı DestekProjesi) kapsamında aşağıda ayrıntılı şekilde yer verildiği üzere, 41 km stabilize yol, 9 km asfalt, 26 km onarım, 16 km malzemeli bakım yapıldı

7 adet susuz köyümüz şebekeli suya kavuşturuldu.

Dedeoğlu ve Kerer köylerimizde devlet-vatandaş işbirliğiyle yürütülen özverili çalışmalar neticesinde ortalama 14km mesafeden ilave su kaynağı söz konusu köylerimize getirildi.

40 ın üzerinde köyümüzde irili ufaklı bakım-onarım çalışmaları yapıldı.

Kaymakamlık SYD Vakfımız bünyesinde Güzel Okulum projesi adı altında 10 adet olan köy okullarımızda bakım-onarım-iyileştirme çalışmaları yaptık.

Milli Eğitim Müdürlüğü-Halk Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde aşağıda ayrıntısıyla yer alan Öğrenci Veli(Anne ve Babalar) Eğitiminden Koyun Yetiştiriciliğine kadar çeşitli kurslar düzenledik.

Üniversite sınavına girecek öğrencilerimizi kapsayan hazırlık kursu başlattık.

50 ortaklı Hakbilir Köyü Kooperatifi 200 başlık büyükbaş hayvancılık projesinde ahırların yapımı tamamlandı ve hayvan alım aşamasına gelindi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kemah Sultan Melik Tarih-Kültür ve Spor Şenlikleri artan bir coşkuyla 3 gün boyunca kutladık. Arkasından icra edilen Mermerli Köy Şenliğiyle çevre köylerin dayanışmasına tanıklık ettik.

Munzur Dağlarında gerçekleştirdiğimiz keşif turu neticesinde yerinde gördüğümüz ve Kemeryaka, Mermerli köylerimiz ile İlçe Merkezimizin yararlanabileceği su kaynaklarının yakın bölgelerden sondajlama suretiyle yüzeye çıkarılması yönündeki talebimizi DSİ Bölge Müdürlüğüne ilettik ve geniş çaplı araştırma çalışmasının bu yılın bahar aylarında başlatılacağı cevabını aldık.

İlçemiz Karşıbağ Mahallesinin üst kısmında Hazinemize ait olan yaklaşık 500 dönümlük alanın çevrelenip muhafaza altına alınması, teraslanıp ağaçlandırılası yönündeki faaliyetleri başlattık.

İki yıldır üzerinde çalıştığımız eski cezaevinin Kültürevi olarak inşası hususundaki girişimlerimizin neticelenmesiyle Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından binanın tarihi tescili kaldırıldı ve serbest proje uygulanabilir hale geldi.

İlçemizde rafting sporu, doğa yürüyüşü etkinliklerinin canlanmasıyla ilgili faaliyetler sürdürdük.
Sigara dumanıyla karartılmamış bir gelecek sloganıyla sigaraya karşı başlattığımız mücadele kapsamında bütün devlet dairelerinde sigara içmeme yasağını etkinleştirdik, sigarayı bırakma kampanyamızda da şu ana kadar 10 kişiye ulaştık.

Yukarıda bir kısmına yer verdiğimiz faaliyetlerin ayrıntısı aşağıda ilgili başlıklar altında yer almaktadır. Her geçen yıl çok daha gelişmiş, sorunlarını bertaraf edip emin adımlarla geleceğe yürüyen bir Kemah umut, çaba ve temennisiyle sözümüzün ulaştığı herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Ali Hamza PEHLİVAN

Kemah Kaymakamı

Kaynak:
www.kemah.gov.tr

Bu haber toplam 1058 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Kemahlilar | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : kemahlilar@gmail.com | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA